Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel4 april 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Voor gamers: voortaan repareert Nintendo de Switch-controllers gratis, ook na garantieperiode

Nintendo zal voortaan de controllers van Nintendo Switch gratis repareren, zelfs buiten de wettelijke garantie om. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt.

Jongen speelt Nintendo

Na een waarschuwing van de Europese consumentenorganisatie BEUC hebben de Europese Commissie en autoriteiten van het EU-samenwerkingsnetwerk voor consumentenbescherming (SCB) contact gezocht met Nintendo in verband met een herhaaldelijk technisch probleem met defecte controllers. In reactie hierop heeft Nintendo laten weten dat alle consumenten defecte controllers van de Nintendo Switch-spelconsole gratis kunnen laten repareren, ook buiten de wettelijke garantieperiode.

De gezamenlijke actie stond onder leiding van het Griekse Ministerie van Ontwikkeling en Investeringen en het Duitse Milieuagentschap, en is door de Europese Commissie gecoördineerd.

Slijtage en controleverlies van de Joy-Con controllers

Gebruikers van de Nintendo Switch-console lieten het SCB en consumentenorganisaties weten last van slijtage en controleverlies te hebben, waardoor de controllers onbruikbaar werden. Consumenten konden ze niet makkelijk of gratis laten repareren, waardoor ze gedwongen werden om ze te vervangen, wat weer zorgde voor onnodig elektronisch afval. Naar aanleiding van de klachten stemde Nintendo ermee in defecte Joy-Con-controllers gratis te repareren in hun reparatiecentra en dit aanbod duidelijk te adverteren - ongeacht of het probleem is veroorzaakt door een defect of door slijtage, en ook als de fabrieksgarantie van Nintendo is verlopen. Meer weten? Lees het volledige persbericht.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
4 april 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland