Skip to main content
Vertegenwoordiging in Nederland logo
Vertegenwoordiging in Nederland

Voor de pers

Persdienst Den Haag

Update 10 januari 2022: denk even mee en geef jouw mening via de Europese online raadpleging over de garantie van persvrijheid in de EU. Reageren kan tot 21 maart.

 

De persdienst beantwoordt vragen van pers en media over EU-kwesties. Daarnaast ondersteunen we de berichtgeving over de EU in de media door regelmatig contacten met de media te onderhouden en persberichten te publiceren over actuele EU-onderwerpen die van belang zijn voor een Nederlands publiek. Ook organiseren we informatiebijeenkomsten en persconferenties in Nederland.

We publiceren een wekelijks overzicht van alle relevante aangekondigde persconferenties en commissarisbezoeken in Den Haag en Brussel.
Abonneer je hier op onze persagenda.

Contacten

Elisabeth Lannoo, Woordvoerder
T 070 31 35 380
M 06 83 53 32 16

Caroline Richelle , Persvoorlichter
T 070 31 35 355
M 06 82 62 41 51
 

Woordvoerdersdienst in Brussel

Press conference by Ursula von der Leyen, President of the European Commission

Bij de Europese Commissie in Brussel is een vaste groep woordvoerders verantwoordelijk voor de persvoorlichting. Deze dienst handelt onder het politieke gezag van de Commissievoorzitter in samenwerking met de Vertegenwoordigingen. Elke werkdag houdt de Commissie een middagbriefing om 12 uur. De internationale pers krijgt daar de gelegenheid om vragen te stellen. Je kunt deze briefing rechtstreeks volgen via Europe by Satellite (EbS) Mocht je willen deelnemen, dan kun je accreditatie voor een dag aanvragen. Hieronder vind je meer informatie:

Overige

Rechtenvrij Beeldmateriaal
De TV-informatiedienst van de EU, Europe by Satellite, stelt audiovisueel materiaal over de EU gratis beschikbaar aan journalisten. Voor EU-gerelateerde nieuwsberichten en onderwijsdoeleinden mag dit materiaal gratis worden gebruikt. Daarnaast heeft de AV-dienst tv- en radiostudio´s ter beschikking in Brussel wanneer je bijvoorbeeld een commissaris wil interviewen. Bekijk de mogelijkheden.