Skip to main content
Vertegenwoordiging in Nederland logo
Vertegenwoordiging in Nederland
De ingang van het Huis van Europa
©EC

Heb je altijd al gedacht dat de Europese Unie een ‘ver-van-mijn-bedshow’ is? Wist je dat er een Huis van Europa in Nederland staat? Kom kijken en loop binnen! Zowel de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland als het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland zijn in het historische pand gehuisvest, evenals de liaison voor de Europese Dienst voor extern optreden.

Het Huis van Europa staat in het centrum van Den Haag, aan de Hofvijver vlakbij het Binnenhof. Het is een ontmoetingsplaats waar je terecht kunt met al jouw vragen over Europa. In het infopoint, dat gemakkelijk toegankelijk, kun je meer te weten komen over hoe de Europese Unie is ontstaan en hoe het werkt. Of hoe je kunt gaan werken bij een Europese instelling. Ontdek ook wat Europa nog meer te bieden heeft.

Vergader- en debatzaal huren?

Een kijkje in het Huis van Europa
© EC

Het Huis van Europa is ook beschikbaar voor de organisatie van debatten en vergaderingen. Organisaties kunnen kosteloos gebruik maken van de vergaderzaal voor ruim honderd bezoekers voor bijeenkomsten die het debat over de Europese Unie bevorderen. Er moet dus een duidelijke EU-dimensie aan de bijeenkomst verbonden zijn.

We hebben ook technische en praktische faciliteiten beschikbaar, zoals microfoons, katheder, Wi-Fi, beamer en een groot scherm. Wil je gebruik maken van onze zaal, dan kun je een mail sturen naar de coördinator van het Huis van Europa.  

Groepsbezoeken aan het Huis van Europa

Mededeling: in verband met de coronamaatregelen is het Huis van Europa tijdelijk gesloten voor bezoeken.

De deuren van het Huis van Europa in Den Haag staan open voor bezoekersgroepen op aanvraag. Eén van onze medewerkers kan een voordracht verzorgen, je kunt een workshop volgen over bijv. een EU-rollenspel  (inhoud kan op groep worden afgestemd) en er zijn brochures beschikbaar. Wij hebben plaats voor maximaal 100 personen. 

Contactgegevens

Voor mogelijkheden over virtuele bezoeken kun je contact opnemen met de Vertegenwoordiging
Telefoon: 070 – 313 53 00
E-mail: comm-nl-den-haag@ec.europa.eu

Adres:
Huis van  Europa
Korte Vijverberg 5/6
2513 AB Den Haag

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur.

Groepsbezoeken aan de Europese Commissie in Brussel

Je kan ook bezoeken aanvragen aan de Europese instellingen in Brussel.

De Europese Commissie in Brussel biedt standaardbezoeken (90min) aan, een themabezoek (2uur) of bezoek op maat (0.5 tot 1,5 dag). Wil je een bezoek aanvragen? Dan kan je rechtstreeks een verzoek indienen via het Bezoekerscentrum in Brussel.  Wel zijn er een aantal voorwaarden voor een bezoek aan de Europese Commissie in Brussel. De bezoeken vinden plaats in het Bezoekerscentrum van de Commissie in Brussel: Wetstraat 170, 1040 Brussel. Om veiligheidsredenen zijn er geen rondleidingen door de gebouwen van de Commissie.