Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie

Geef jouw mening

Europees burgerinitiatief

Europees burgerinitiatief

Wil je dat de EU op een bepaald gebied in het dagelijks leven actie onderneemt? Dan kun je de Europese Commissie met een burgerinitiatief vragen om nieuwe EU-wetgeving voor te stellen.
De Europese talen

Het ‘Fit for Future’-platform

Op dit platform kun je suggesties doen over hoe de EU-regels te vereenvoudigen of moderniseren om zo de regeldruk omlaag te krijgen.
Ingang bij het Europees Parlement

Europese Verkiezingen

Elke vijf jaar worden de Europese verkiezingen gehouden. Nederlanders kunnen op donderdag 6 juni 2024 weer naar de Europese stembus. Dit is de kans om te kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in het Europees Parlement en om mee te beslissen welke koers Europa zal varen.
Conferentie over de Toekomst van Europa

Uitslagen van burgerraadplegingen uit Nederland en andere EU-landen

Welke ideeën hebben burgers uit Nederland en de andere EU-landen gepresenteerd over het Europa waarin ze willen leven n.a.v. de EU-burgerraadplegingen? Wat heeft de EU gedaan met de resultaten? Bekijk het op de speciale website: de Conferentie over de toekomst van Europa.
Forum over Europese cultuur

Evenementen van de Vertegenwoordiging

Bezoek onze burgerdialogen en onze andere evenementen om mee te praten over Europese onderwerpen als klimaatverandering en de toekomst van Europa. (Foto links: fotograaf Jan Boeve)