Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
EU-maatregelen om de energiecrisis aan te pakken

Energieprijzen drukken en energiezekerheid waarborgen.

De koers voor 2023 met nieuwe initiatieven

Een waterstofbank oprichten, een brede aanpak van de geestelijke gezondheid of een steunpakket voor MKB. Het zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe initiatieven, die tijdens de Staat van de Unie 2022 bekend zijn gemaakt.

Laatste nieuws

Kinderen in diverse soorten gezinnen
  • Nieuwsartikel

Alle EU-landen moeten ouderschap erkennen

Als je een ouder bent in één land, ben je dat in alle landen. Het is onaanvaardbaar dat het in een EU-land vastgestelde ouderschap niet in een ander lidstaat wordt erkend. Iets wat negatieve gevolgen heeft voor bijv. alimentatie en voogdij. De Commissie wil erkenning van ouderschap in alle EU-landen

Innovatie
  • Nieuwsartikel

Haarlem wint EU-prijs voor Opkomende Europese Innovatiestad

Haarlem heeft de EU-prijs voor Opkomende Europese Innovatiestad in de wacht gesleept en heeft 500 000 EUR gewonnen. Métropole Aix-Marseille Provence is uitgeroepen tot Europese Innovatiehoofdstad 2022 en heeft een geldprijs van 1 000 000 EUR gewonnen.

Aankomende evenementen

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

EU-gefinancierde initiatieven in Nederland

Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.