Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Jouw online rechten als gebruiker

Laatste nieuws

reizen
  • Nieuwsartikel

Ben je van plan om dit jaar met de auto naar jouw Europese vakantiebestemming te rijden? Vergeet dan niet om te verkeersregels even te checken want deze kunnen per land verschillen. Ga je met een elektrische auto? Bekijk dan de kaart voor oplaadpunten in heel Europa.

  • Leestijd: 1 min
digitale euro

De Europese Commissie is onlangs met een nieuw voorstel gekomen voor een toekomstige digitale euro. Daarbij gaat het om basisvoorwaarden voor een digitale euro, die de Europese Centrale Bank in de toekomst kan uitgeven, als aanvulling op contant geld, dat in de omloop blijft. (Foto: ©Istock)

Aankomende evenementen

Kaart  van Nederland
Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Hongarije heeft de voorzittershamer overgenomen en zal het komende half jaar de vergaderingen van de Raad voorzitten. Op de agenda staan 7 thema's zoals: illegale migratie, klimaatverandering en de oorlog in de buurlanden. Het voorzitterschap roteert om de zes maanden tussen de EU-landen.
waterstoftankstation om groen te reizen
Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.