Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Werk maken van de Europese Green Deal

Samen werken aan een duurzame toekomst

Laatste nieuws

recyclinglogo en duurzame bekers etc.
  • Nieuwsartikel

Nederland op koers om Europese doelen afvalrecycling 2025 te behalen

Nederland ligt op schema om de doelen voor 2025 te behalen op het vlak van hergebruik en recycling van gemeentelijk afval en verpakkingsafval. Dat geldt ook voor het doel om de storting van gemeentelijk afval in 2035 te reduceren. Dit staat in het 'vroegtijdig waarschuwingsverslag' van de Commissie.

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Zweden voorzitter van de Europese Unie (EU

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Zweden bekleedt het voorzitterschap van 1 januari - 30 juni 2023. Er wordt samengewerkt aan vier prioriteiten waaronder de groene & energietransitie.

EU-gefinancierde initiatieven in Nederland

Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.