Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
Donorconferentie: 7 miljard euro opgehaald

voor de mensen in Turkije en Syrië

Laatste nieuws

duurzaam rijden
  • Nieuwsartikel

Duurzaam vervoer: meer oplaadlaad-en tankpunten in EU na politiek akkoord

De komende jaren zullen er in heel Europa meer oplaad- en tankpunten voor alternatieve brandstoffen komen, waardoor de vervoerssector aanzienlijk minder koolstof zal uitstoten. De EU-landen en het Europees Parlement hebben daartoe een akkoord bereikt over het Commissie-voorstel.

Energy savings at home
  • Nieuwsartikel

Europees consumenten scoreboard: zorgen om energienota en meer energiezuinigheid

Vorig jaar was een moeilijk jaar. Bijna de helft van de consumenten (48%) maakte zich zorgen over het betalen van rekeningen, en een grote meerderheid (71%) nam maatregelen om het energieverbruik thuis te verminderen. Dit blijkt uit een Europees consumentenscoreboard over vertrouwen en gedrag.

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Zweden voorzitter van de Europese Unie (EU

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Zweden bekleedt het voorzitterschap van 1 januari - 30 juni 2023. Er wordt samengewerkt aan vier prioriteiten waaronder de groene & energietransitie.

EU-gefinancierde initiatieven in Nederland

Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.