Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
Donorconferentie: 7 miljard euro opgehaald

voor de mensen in Turkije en Syrië

Laatste nieuws

kleding kopen
  • Nieuwsartikel

Consumentenbescherming: EU stelt paal en perk tegen valse, groene claims

“T-shirt gemaakt van gerecycleerde plastic flessen” of “verpakking van 30 % gerecycleerd plastic”. Het zijn voorbeelden van misleidende groene claims, die de Europese Commissie wil aanpakken. Een nieuw voorstel moet de consument de zekerheid geven dat een aankoop echt groen is in de hele EU.

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Zweden voorzitter van de Europese Unie (EU

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Zweden bekleedt het voorzitterschap van 1 januari - 30 juni 2023. Er wordt samengewerkt aan vier prioriteiten waaronder de groene & energietransitie.

EU-gefinancierde initiatieven in Nederland

Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.