Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Jouw online rechten als gebruiker

Laatste nieuws

  • Nieuwsartikel

Het sociale netwerk X houdt zich niet aan de Europese internetregels (DSA). X overtreedt deze op het vlak: van advertentietransparantie, dark patterns en gegevenstoegang voor onderzoekers. Dat zijn de voorlopige bevindingen van de Europese Commissie na een onderzoek.

  • Leestijd: 1 min
EU-vlaggen
De uitslag van de Europese Verkiezingen 2024 is al een tijdje bekend. Ook is ondertussen bekend geworden dat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is voorgedragen voor een tweede termijn voor 5 jaar. Maar hoe zit het met een nieuwe Europese Commissie waaronder een nieuwe Nederlandse EU...
digitale euro

De Europese Commissie is onlangs met een nieuw voorstel gekomen voor een toekomstige digitale euro. Daarbij gaat het om basisvoorwaarden voor een digitale euro, die de Europese Centrale Bank in de toekomst kan uitgeven, als aanvulling op contant geld, dat in de omloop blijft. (Foto: ©Istock)

Aankomende evenementen

Kaart  van Nederland
Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Hongarije heeft de voorzittershamer overgenomen en zal het komende half jaar de vergaderingen van de Raad voorzitten. Op de agenda staan 7 thema's zoals: illegale migratie, klimaatverandering en de oorlog in de buurlanden. Het voorzitterschap roteert om de zes maanden tussen de EU-landen.
waterstoftankstation om groen te reizen
Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.