Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
REPowerEU:

Betaalbare, veilige en duurzame energie voor Europa

Europese Green Deal

Alle 27 EU-landen zijn vastbesloten om van de EU uiterlijk in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. Daarom hebben zij zich ertoe verbonden de uitstoot vóór eind 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van 1990.

NextGenerationEU

NextGenerationEU is een herstelprogramma, waarmee we sterker uit de coronacrisis komen.

Laatste nieuws

Nieuwsartikel |

Vandaag hebben de EU en Nieuw-Zeeland de onderhandelingen afgerond over een handelsovereenkomst die bedrijven en consumenten aan beide kanten aanzienlijke economische kansen zal bieden. Het akkoord bevat ook nooit eerder aangegane duurzaamheidsverbintenissen, over het klimaaatakkkoord van Parijs.

Nieuwsartikel |

Nederland is een van de 18 Europese landen die de prestigieuze Europese Erfgoedprijs in de wacht heeft gesleept. Nederland won met Heritage Quest, een archeologische wetenschapsproject, waarbij nieuwe archeologische objecten zijn blootgelegd door grote betrokkenheid van burgers.

Aankomende evenementen

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.