Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
EU-maatregelen om de energiecrisis aan te pakken

Energieprijzen drukken en energiezekerheid waarborgen.

De koers voor 2023 met nieuwe initiatieven

Een waterstofbank oprichten, een brede aanpak van de geestelijke gezondheid of een steunpakket voor MKB. Het zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe initiatieven, die tijdens de Staat van de Unie 2022 bekend zijn gemaakt.

Laatste nieuws

Aankomende evenementen

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Zweden voorzitter van de Europese Unie (EU

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Zweden bekleedt het voorzitterschap van 1 januari - 30 juni 2023. Er wordt samengewerkt aan vier prioriteiten waaronder de groene & energietransitie.

EU-gefinancierde initiatieven in Nederland

Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.