Skip to main content
Vertegenwoordiging in Nederland logo
Vertegenwoordiging in Nederland

Conferentie over de toekomst van Europa

Laat van je horen

Europese Green Deal

Alle 27 EU-landen zijn vastbesloten om van de EU uiterlijk in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. Daarom hebben zij zich ertoe verbonden de uitstoot vóór eind 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van 1990.

NextGenerationEU Ga ervoor!

NextGenerationEU is meer dan een herstelplan, het is ook een unieke kans om sterker uit de pandemie te komen, onze economie en samenleving te transformeren, en van Europa een Europa te maken dat voor iedereen werkt.

Laatste nieuws

Nieuwsartikel |

De Commissie zet een belangrijke stap in de strijd tegen e-afval en ongemak voor consumenten die het gevolg zijn van het bestaan van verschillende, incompatibele opladers voor elektronische apparaten. 

Nieuwsartikel |

De Commissie heeft namens de EU-lidstaten een contract getekend met het farmaceutische bedrijf Eli Lilly voor de aankoop van een nieuw COVID-19-geneesmiddel. Als het medicijn wordt goedgekeurd door het Europees medicijnbureau, kan de EU 220.000 doses kopen.

Nieuwsartikel |

De Commissie lanceert een digitale app Erasmus+ waar studenten alle informatie in verband met hun uitwisseling binnen handbereik hebben. Verder komt er ook een Europese digitale studentenkaart.

Aankomende evenementen

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Contact

Focus op

Veilige Vaccins voor Europa

Covid-19 is nog niet uitgebannen. De EU is bereid om meer vaccins aan te bieden o.a tegen nieuwe varianten.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het basisonderwijs.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.