Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
De Staat van de Unie op 14 september 2022

De koers voor 2023 uiteengezet

Europese Green Deal

Alle 27 EU-landen zijn vastbesloten om van de EU uiterlijk in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. Daarom hebben zij zich ertoe verbonden de uitstoot vóór eind 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van 1990.

REPowerEU

Op naar betaalbare, veilige en duurzame energie in Europa!

Laatste nieuws

Nieuwsartikel |

De EU-ministers van Economische Zaken en Financiën hebben het Nederlandse herstelplan goedkeurd. Nederland krijgt tot € 4,7 miljard aan subsidies uit het EU-herstelfonds voor economisch herstel na de coronapandemie en de groene en de digitale transitie.

Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Voortgezet Onderwijs

Een overzicht van lesmateriaal over Europa voor leerlingen van het voorgezet onderwijs.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.