Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Windmolens in Kampen
AV Dienst, Europese Commissie, fotograaf Lukasz Kobus
Samen werken aan een duurzamere samenleving

Op naar het eerste klimaatneutrale continent tegen 2050!

Laatste nieuws

  • Nieuwsartikel

De Europese Commissie neemt TikTok onder de loep

De Europese Commissie start een formeel onderzoek naar TikTok, de videoapp die miljoenen kinderen en tieners bereikt. TikTok zou de regels voor online bescherming van minderjarigen moeten naleven volgens de nieuwe internetwet.

digitale euro

Wat je moet weten over de digitale euro

De Europese Commissie is onlangs met een nieuw voorstel gekomen voor een toekomstige digitale euro. Daarbij gaat het om basisvoorwaarden voor een digitale euro, die de Europese Centrale Bank in de toekomst kan uitgeven, als aanvulling op contant geld, dat in de omloop blijft. (Foto: ©Istock)

Aankomende evenementen

Kaart  van Nederland
Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

België is EU-voorzitter

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Sinds 1 januari is België voorzitter van de Raad van de EU. De groene transitie is een van de zes prioriteiten waar samen aan wordt gewerkt.
De stembus

Maak het verschil en laat jouw stem horen

Op 6 juni 2024 kun je in Nederland naar de Europese stembus gaan voor een nieuw Europees Parlement. Ontdek waar de verkiezingen over gaan en hoe het werkt. Samen staan we sterker in de EU.
waterstoftankstation om groen te reizen

EU-gefinancierde initiatieven in Nederland

Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Primair Onderwijs

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Rollenspel EU-besluitvorming

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.