Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel16 mei 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag: Niemand wordt vergeten

Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Participation of Helena Dalli, European Commissioner, in the IDAHOT+ Forum

Commissaris Helena Dalli was woensdag een van de sprekers tijdens het IDAHOT+ Forum dat dit jaar in Den Haag plaatsvond. Het IDAHOT+ is een belangrijke jaarlijkse conferentie over de positie en de rechten van lhbtiq'ers in Europa. Andere sprekers naast de commissaris waren Hare Majesteit Koningin Maxima en minister van Hoger Onderwijs Robbert Dijkgraaf. In haar speech benadrukte de commissaris het beleid dat de Commissie de afgelopen jaren heeft op het gebied van gelijke rechten en behandeling van de lhbtiq-gemeenschap en de stappen die zijn gezet op. De commissaris herhaalde de oproep van het Europees Parlement dat de hele EU een vrijheidszone zou moeten zijn voor lhbtiq'ers waar ze zichzelf kunnen zijn en kunnen leven zonder angst voor haat of bedreigingen. 

Donderdag vertrok de commissaris terug naar Brussel met de Rainbow Express, een speciale trein vanaf station Den Haag Holland Spoor naar Brussel. Daar wordt door het het Belgische voorzitterschap van de EU op 17 mei de conferentie EU-conferentie Pride Alliances and Policy georganiseerd. De Commissaris en minister Dijkgraaf gaven samen het vertreksein van de trein en traden op als gastvrouw- en heer tijdens de reis. 
 

 

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
16 mei 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland