Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel27 augustus 2021

Humanitaire luchtbrug van de EU levert noodhulp aan Haïti na aardbeving

De EU zal een humanitaire luchtbrug inzetten voor Haïti om meer dan 125 ton levensreddende goederen te leveren aan humanitaire organisaties na de recente aardbeving.

Dozen medische voorraad bij andere luchtbrug
AV services EC, fotograaf Claudio Centonze

De eerste vlucht komt vandaag aan in Port-au-Prince; de tweede vlucht zal naar verwachting in de komende dagen aankomen. De leveringen omvatten medische apparatuur, geneesmiddelen, water, goederen i.v.m. met sanitair en hygiëne en ander materiaal. Alles is door humanitaire partners uit de EU geleverd.

Sinds begin 2021 heeft de EU meer dan 14 miljoen euro aan humanitaire hulp voor Haïti vrijgemaakt, om het land beter bestand te maken tegen rampen en noodhulp te bieden in de voedselcrisis. Evenals het land te helpen bij toegenomen  bende-gerelateerd geweld en gedwongen ontheemding en - repatriëring.

Nederland
Via het EU-mechanisme voor civiele bescherming coördineert de EU ook de verdere hulpverlening die is toegezegd door verschillende EU-landen, zoals Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Zweden. Zo kan de bevolking snel worden geholpen. Er is ook een team van Europese deskundigen ter plaatse ingezet.

Lees ook 3 miljoen aan noodhulp

Bijzonderheden

Datum publicatie
27 augustus 2021