Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel17 augustus 2021Leestijd: 1 min

Haïti krijgt 3 miljoen euro aan EU-steun voor humanitaire hulp na verwoestende aardbeving

De EU trekt 3 miljoen euro uit voor humanitaire hulp aan de meest kwetsbare Haïtianen in de nasleep van de verwoestende aardbeving in Haïti op 14 augustus.

Humanitaire hulp in Haïti
Foto's met dank aan Europaid

Meer dan 1.300 mensen zijn toen omgekomen en bijna 6.000 zijn gewond geraakt. De hevige schokken hebben gebouwen en huizen verwoest. Ziekenhuizen en scholen zijn zwaar beschadigd en waternetwerken, wegen en bruggen zijn ontwricht.

De financiële steun is bestemd voor de meest dringende behoeften, zoals het verlenen van medische hulp aan plaatselijke ziekenhuizen, water, sanitaire voorzieningen en hygiëne, onderdak en bescherming voor de meest getroffen en achtergestelde gemeenschappen.

Om zo snel mogelijk te kunnen ingrijpen, zullen de EU-middelen worden uitgevoerd door humanitaire partners die al actief zijn in de noodhulpverlening. Bovendien wordt hun capaciteit versterkt om snel humanitaire hulp te verlenen aan de meest kwetsbaren.

De EU verleent ook assistentie door de inzet van een Europees satellietsysteem Copernicus dat het getroffen rampgebied in kaart brengt. Het EU-coördinatiecentrum voor noodhulp, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is, houdt de situatie nauwlettend in de gaten om de ontwikkelingen te volgen en eventuele verdere EU-bijstand te coördineren.

Meer weten? Bekijk het volledige persbericht  of de factsheet over humanitaire hulp.

Bijzonderheden

Datum publicatie
17 augustus 2021