Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel19 juli 2021Leestijd: 1 min

Europese Green Deal: de derde industriële revolutie leiden

De Europese Green Deal om een klimaatneutraal continent te worden zal de EU omvormen tot een eerlijke, welvarende en klimaatneutrale economie.

de derde industriële revolutie
AV services EC

Het vaststellen van duidelijke doelen voor 2030 en daarna biedt zekerheid voor de industrie en voor investeerders en helpt energie‑intensieve industrieën bij het ontwikkelen van innovatieve klimaatneutrale technologieën.

Van technologieën voor hernieuwbare energie, brandstoffen en infrastructuur tot schoon vervoer, industriële processen en renovatie: deze voorstellen brengen volop kansen voor Europese bedrijven en werknemers met zich mee.

Zo kunnen er bijvoorbeeld 35 miljoen gebouwen gerenoveerd worden en 160 000 nieuwe groene banen bijkomen tegen 2030. De verdere elektrificatie van de economie en het ruimere gebruik van hernieuwbare energiebronnen zullen naar verwachting meer banen genereren in deze sectoren. De verhoging van de energie-efficiëntie van gebouwen zal banen in de bouw opleveren, en de vraag naar lokale arbeidskrachten zal toenemen. De voorstellen bevorderen de verkoop van meer schone, nieuwe voertuigen en van schonere brandstoffen daarvoor, en dat biedt de Europese auto-industrie grote kansen. Meer weten bekijk de factsheet voor alle nieuwe kansen.

Achtergrond
Het thema de derde industriële revolutie is onderdeel van ingrijpende, grote klimaatplannen die de Europese Commissie onlangs heeft gepresenteerd. Bekijk ook de speciale website over de Europese Green Deal

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
19 juli 2021