Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel6 maart 2023Vertegenwoordiging in Nederland

WhatsApp bevestigt geen gebruikersdata te delen voor reclamedoeleinden

WhatsApp bevestigt dat de persoonsgegevens van gebruikers niet meer voor reclamedoeleinden worden gedeeld met derden of andere Meta-bedrijven, waaronder Facebook.

Demography in the EU, ages 12-18 - The Netherlands

Dit is een van de toezeggingen na een dialoog met de Europese Commissie en consumentenbeschermingsautoriteiten zoals de Consumentenbond. WhatsApp heeft ook de volgende toezeggingen gedaan voor alle toekomstige updates:

  • het voor gebruikers gemakkelijker te maken om ongewenste updates te weigeren, of de controles van de updates te kunnen uitstellen, en daarbij de keuzes van de gebruikers te respecteren en geen herhalingsberichten te  verzenden;
  • gebruikers uit te leggen wat er in hun contracten wijzigt en wat dit betekent voor hun rechten;
  • gebruikers de mogelijkheid te bieden om de gewijzigde algemene voorwaarden te weigeren. Duidelijk te vermelden als deze weigering ertoe leidt dat de consumenten de diensten van WhatsApp niet meer kunnen gebruiken. Ook zal de optie om te weigeren net zo duidelijk worden vermeld als de optie om te accepteren.

In 2021 wijzigde WhatsApp de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid. Er ontstonden zorgen over vermeende oneerlijke praktijken.Wat aanleiding was voor een gezamenlijke actie van consumentenorganisaties en de Europese Commisie voor betere bescherming van consumentenrechten. Meer weten? Lees het volledige persbericht.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
6 maart 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland