Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel11 maart 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Waterstofbussen in Heinoord om passagiers duurzaam te vervoeren

Vandaag was de officiële opening van het waterstoftankstation in Heinenoord. Dit is een transportproject dat mede mogelijk is gemaakt door €5,509,500 aan EU-steun.

waterstoftankstation om groen te reizen
Provided by CINEA

In Heinenoord, in de buurt van Rotterdam, heeft Everfuel een waterstoftankstation gebouwd voor meer dan 20 brandstofcelbussen. Dit  om de Provincie Zuid Holland erbij te helpen het vervoer emissievrij te maken. In het station kunnen meer dan 50 brandstofcelbussen worden geplaatst en het station kan worden aangepast zodat ook andere brandstofcelvoertuigen, zoals vrachtwagens en taxi’s er kunnen tanken. De elektrische brandstofcelbussen in Heinenoord worden geëxploiteerd door openbaarvervoerbedrijf Connexxion, dat in Nederland koploper is op het gebied van zero-emissie.

Dit project is tot stand gekomen door een publiek private samenwerking en is mede mogelijk gemaakt door EU-subsidie van het programma Connecting Europe Facility (CEF). Dankzij CEF wordt er steun o.a  verleend voor investeringen in de Europese vervoers- en energie-infrastructuur. Met als doel om diverse Europese knooppunten op een duurzame, slimme manier beter met elkaar te verbinden voor een Trans Europees netwerk waarbij diverse vormen van transport naadloos op elkaar aansluiten.  Duurzaam vervoer draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelen. Hier meer over het EU-project.

 

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
11 maart 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland