Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel17 maart 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Wat gebeurt er met EU-subsidie in jouw regio?

Ben je benieuwd naar wat er met Europees geld bij jou in de regio gebeurt? Vanaf vandaag kun je via een nieuw online portaal zien wat er bij jou in de buurt en in de andere Europese regio's is gerealiseerd dankzij bepaalde EU-subsidies.

EU-subsidie in jouw regio

Vandaag heeft de Commissie het online portaal “Kohesio” gelanceerd, dat is een databank met alle beschikbare informatie over EU-steun aan meer dan 1,5 miljoen projecten in alle 27 EU-landen, sinds 2014. In Nederland gaat om 14563 projecten  in de periode van 2014-2021. Daaronder zijn bijvoorbeeld omscholingsprojecten die mensen helpen om gemakkelijker een baan te kunnen vinden.

Het gaat om steun komt uit het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO), het Cohesiefonds en het Europees Sociaal Fonds (ESF).

 “De financiële middelen van de EU kunnen een echt verschil maken voor iedereen in de EU, en vooral voor wie onze steun het meest nodig heeft. Mede dankzij het Europees Sociaal Fonds kunnen mensen een baan vinden, verwerven werknemers en bedrijven de voor een fair, groen en digitaal herstel vereiste vaardigheden en wordt de sociale inclusie versterkt. De cohesiefondsen kunnen ook steun aan de lidstaten verlenen om mensen te helpen die voor de Russische invasie van Oekraïne op de vlucht zijn. Het nieuwe platform vertelt het verhaal achter veel door de EU gefinancierde projecten die in mensen en regio's investeren”, aldus Nicolas Schmit, commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten.

Meer weten? Lees het volledige persbericht of navigeer direct naar de website, waar je per EU-land kan zien wat er met Europees geld is gedaan.

Bijzonderheden

Datum publicatie
17 maart 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland