Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel18 juni 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Vinted zal site aanpassen met duidelijkere prijzen na Europese actie

Vinted zal consumenten voortaan duidelijker informeren over prijzen en voorwaarden. De online marktplaats zal bij een bestelling vooraf de totale prijs vermelden.

Ook zal Vinted consumenten informeren over hoe ze hun geld terug kunnen krijgen als hun bestelling niet aankomt. Dat heeft het platform toegezegd na een dialoog met de Europese Commissie en de consumententoezichtouders.

Er waren meerdere klachten uit diverse EU-landen binnengekomen bij de Commissie en de Europese consumentenautoriteiten over de handelswijze van Vinted. Kopers werden niet van tevoren worden geïnformeerd over de verplichte ‘kopersbeschermingbijdrage, die het platform in rekening brengt. Lees het volledige persbericht voor meer informatie.

Wie zaken doet in de EU moet de regels voor consumentenbescherming naleven. Daarnaast moeten grote online platforms de nieuwe internetregels naleven.

Autoriteit Consument en Markt (ACM) is de Nederlandse waakhond voor eerlijke verkoop van producten en diensten aan de consument. Het zal er in dit land op toezien dat de toezeggingen worden doorgevoerd. ACM is onderdeel van het Europese netwerk van toezichthoudende consumentenautoriteiten.

 

Problemen met een aankoop over verkoop bij Vinted? Dit is wat je eraan kan doen. 
 

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
18 juni 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland