Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel18 januari 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Toekomst van Europa: plenaire vergadering bespreekt aanbevelingen burgerpanels

De aanbevelingen, die burgers hebben gedaan over o.a. democratie, de rechtsstaat, klimaatverandering, milieu en gezondheid voor de toekomst van Europa worden komend weekend besproken in het Europees Parlement.

Conferentie over de toekomst van Europa

De plenaire vergadering inventariseert aankomend weekend de 90 aanbevelingen rondom o.a. democratie, de rechtsstaat, klimaatverandering, milieu en gezondheid.

Tot nu toe hebben twee Europese burgerpanels hun aanbevelingen afgerond. Aan elk panel hebben 200 Europeanen uit alle EU-landen van verschillende leeftijden en uiteenlopende achtergronden fysiek en op afstand deelgenomen. Samen hebben zij aanbevelingen geformuleerd over de uitdagingen waarmee Europa nu en in de toekomst wordt geconfronteerd. Meer weten? Lees verder op de website van het  Europarlement  de sessie is ook live te volgen via deze website. Waar ook vermeld staat wat er wanneer kan worden gevolgd op vrijdag en zaterdag.

Achtergrond
De conferentie over de toekomst van Europa is een door burgers aangestuurde reeks debatten en discussies, waar mensen uit heel Europa hun ideeën kunnen delen ...en mee kunnen bouwen aan onze gemeenschappelijke toekomst.

Wie mee wil praten en zijn ideeën over de toekomst van Europa wil delen, kan dit nog doen via een speciaal online platform.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
18 januari 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland