Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel22 augustus 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Timmermans dient ontslag in; vicevoorzitter Šefčovič neemt zijn taken over

Frans Timmermans heeft vandaag zijn ontslag ingediend als lid van de Europese Commissie. Dit omdat hij lijsttrekker van PvdA/GroenLinks wordt voor de Tweede Kamerverkiezingen. De EU Green Deal wordt tijdelijk waargenomen door Maroš Šefčovic.

Frans Timmermans (links) en Maroš Šefčovič (rechts)
Frans Timmermans (links) en Maroš Šefčovič (rechts)

Voorzitter Von der Leyen: “Ik dank Frans Timmermans voor zijn gepassioneerde en onvermoeibare inspanningen om de Europese Green Deal gestalte te geven. Hij was een belangrijk lid van mijn college van commissarissen. Dankzij zijn uitstekende bijdrage en sterke persoonlijke betrokkenheid hebben wij grote vooruitgang geboekt bij het verwezenlijken van de doelstellingen van de EU om het eerste klimaatneutrale continent te worden en de klimaatambitie wereldwijd op te schroeven. De bijdrage van Frans Timmermans aan de werkzaamheden van de Commissie en het Europese project gaat verder dan de Europese Green Deal. Hij heeft geholpen bij de ontwikkeling van veel van de initiatieven van de Commissie, in een echt collegiale stijl.”


EC-voorzitter Von der Leyen heeft een formeel verzoek ingediend bij Nederland om een nieuwe Nederlandse kandidaat-commissaris voor te dragen. Lees het volledige persbericht voor uitgebreide informatie.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
22 augustus 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland