Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel21 april 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Terugblik:Translating Europe Workshop over vertalen en de inzet van Artificial Intelligence

Wat betekent de inzet van Artificial Intelligence (A.I.) voor creatief schrijven en vertalen? Is dit a winning combination?

Banner Translating Europe

Gisteren heeft bij de Universiteit Utrecht de Translating Europe Workshop ‘Exploring the Potential of Language Technology in Creative Writing and Translation plaatsgevonden.

Het doel van de Engelstalige workshop was om:

  • in kaart te brengen welke technologische oplossingen en diensten AI te bieden heeft voor creatieve schrijvers en vertalers, nu en in de nabije toekomst;
  • de technologische wensen en behoeften van moderne taalprofessionals te onderzoeken;
  • het nut van oplossingen en diensten in de taalindustrie kritisch onder de loep te nemen;
  • te zoeken naar mogelijkheden om obstakels die de technologische vooruitgang op het gebied van creatieve taaltechnologie blijven belemmeren, te overwinnen of te omzeilen.

De dag begon met een aantal interessante presentaties zoals over hoe computers 'creatieve schrijvers' zijn geworden. Daarna zijn de deelnemers tijdens de workshops aan de slag gegaan met creatief schrijven en vertalen met behulp van A.I. Het was een middag vol inspiratie!

De workshop is georganiseerd door de vertaalafdeling van de Europese Commissie (DGT) in samenwerking met Drongo platform voor meertaligheid en de Universiteit Utrecht.

Volg @translatingforeurope voor meer evenementen.

Bijzonderheden

Datum publicatie
21 april 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland