Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel15 juni 2023Vertegenwoordiging in Nederland

Rotterdamse startup krijgt €750.000 EU-steun voor circulair betonproject

De startup Concr3de in Groot-Rijnmond krijgt als eerste zo'n €750.000 aan EU-subsidie uit het Europees fonds Just Transition (JTF). Concr3de richt zich op hergebruik van beton en baksteenmateriaal uit gesloopte gebouwen.

EU-steun voor regioGroot-Rijnmond

De steun is voor het project  'Mammoth', dat is een betonprinter die Concr3de ontwikkelt om afvalstromen van de sloop van gebouwen in nieuw bouwmateriaal om te
Dankzij deze technologie wordt 80 % minder CO2 uitgestoten in vergelijking met traditionele processen. Het bedrijf draagt met dit initiatief bij aan een snelle overgang naar een duurzame economie. Daarnaast biedt het bedrijf onderwijs en opleiding, inclusief taalcursussen aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onderwijs en opleiding worden verzorgd in samenwerking met  techniekcollege Rotterdam. Onlangs heeft het bedrijf een aantal Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

In totaal 623 miljoen euro aan steun voor Nederland

Het EU-programma Just Transition Fund ondersteunt gebieden die bijzonder worden getroffen bij de transitie naar een klimaatneutrale economie. Nederland krijgt in totaal 623 miljoen euro door JTF.  Dit geld gaat naar de regio’s, die het hardst zijn geraakt door de overgang naar een duurzamere economie om een klimaatneutrale samenleving te worden. In Nederland zijn dat: Groningen en Emmen, IJmond, Groot-Rijnmond, Zeeuws-Vlaanderen, West-Noord-Brabant en Zuid-Limburg.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 juni 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland