Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel28 maart 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

REACT-EU: 107,3 miljoen euro voor herstel in Nederland, Frankrijk en Duitsland

Regio’s in Nederland, Frankrijk en Duitsland ontvangen in totaal 107,3 miljoen euro aan herstelsteun via het programma REACT-EU.  Daarvan gaat  60,3 miljoen euro naar het programma voor Oost-Nederland.

Windmolens in Kampen
AV Dienst, Europese Commissie, fotograaf Lukasz Kobus

Dit bedrag is bedoeld voor innovatieve technologieën, processen en investeringen die het innovatie-ecosysteem zullen versterken, en voor duurzame energie, de circulaire economie en het duurzame gebruik van materialen in Oost-Nederland.

In Frankrijk krijgt de regio Pays de la Loire 17,5 miljoen euro aan extra middelen voor digitaal onderwijs en digitale overheidsdiensten, en voor multimodale mobiliteit. In Duitsland krijgt Hamburg 11,5 miljoen euro aan extra middelen voor onderzoek en innovatie (bv. onderzoeksactiviteiten en informatieoverdracht tussen bedrijven en universiteiten (Life Science en FabLabs), de oprichting van een topcentrum voor cyberveiligheid en sterkere energie-efficiëntie. Hessen ontvangt 18 miljoen euro aan extra middelen om de innovatie-infrastructuur aan universiteiten, universitaire ziekenhuizen en niet-universitaire onderzoeksinstellingen te verbeteren. De middelen zullen ook worden gebruikt om startende ondernemingen in een vroeg stadium te ondersteunen, met name via het aandelenfonds Hessen Kapital III, en kleine en middelgrote ondernemingen in structureel zwakke gebieden.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en voorziet in 50,6 miljard euro aan extra financiering (in lopende prijzen) in de loop van 2021 en 2022 voor de cohesiebeleidsprogramma’s over 2014-2020.

Bijzonderheden

Datum publicatie
28 maart 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland