Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel31 augustus 2021Leestijd: 1 min

Nederlandse scale-up EclecticIQ ontvangt €15 miljoen aan EU-steun voor ontwikkeling van next-gen cyber security platform

De Europese Investeringsbank (EIB) leent €15 miljoen aan Nederlands cybersecuritybedrijf EclecticIQ voor de financiering van onderzoek en ontwikkeling. De lening wordt gesteund door de Europese Commissie.

Investeren in Europa om de economie aan te zwengelen
EC

EclecticIQ is een leider op het gebied van threat intelligence, hunting and response technologie en aanverwante diensten. De overeenkomst geeft EcelecticIQ toegang tot de nodige financiering om haar cybersecurityplatform sneller te ontwikkelen en internationaal uit te breiden in een strategisch belangrijke en snelgroeiende markt.


"Nu steeds meer zaken online gedaan worden, wordt het versterken van digitale veiligheid ook steeds belangrijker. Deze EIB-lening, gesteund door het Investeringsplan voor Europa, zal EclecticIQ helpen haar activiteiten in deze cruciale sector verder te laten groeien, door haar productenportfolio te ontwikkelen en haar klanten passende oplossingen te bieden om digitale risico’s op effectieve wijze in de kiem te smoren", aldus Paolo Gentiloni Europees Commissaris voor de Economie.

Financiering

De EIB-financiering wordt gesteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) van de Europese Commissie. Het fonds is de hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa. Dat is gericht op het stimuleren van investeringen die zorgen voor meer banen en groei, door slimmer gebruik te maken van nieuwe en bestaande financieringsbronnen, door het wegnemen van obstakels voor investeerders, en het zichtbaar maken en technisch ondersteunen van investeringsprojecten.Met de garanties van het EFSI worden de eerste verliezen opgevangen, waardoor de EIB kan investeren in meer projecten met vaak een groter risico.

Meer weten over de financiering aan EclecticIQ ? Lees verder op de website van het EIB.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
31 augustus 2021