Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel26 september 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Nagorno-Karabach: EU verstrekt 5 miljoen euro aan humanitaire hulp

De EU verhoogt de humanitaire steun met 5 miljoen euro als antwoord op de toenemende behoeften als gevolg van de crisis in Nagorno-Karabach.

Arrival of EU humanitarian aid in Chad

De escalatie van het conflict en het daaropvolgende staakt-het-vuren zullen waarschijnlijk leiden tot een massale uittocht van mensen uit Nagorno-Karabach naar Armenië. Daarbij zijn zo'n  13500 vluchtelingen de grens al zijn overgestoken.Tegelijkertijd zijn er grote voedseltekorten en gebrek aan toegang tot elektriciteit en water in de enclave Nagorno Karabach.

De humanitaire financiering van 5 miljoen euro omvat 500000 EUR aan noodhulp die vorige week is aangekondigd en 4,5 miljoen EUR nieuwe financiering voor:

  • hulp aan mensen die van Nagorno Karabach naar Armenië zijn verdreven. Deze hulp wordt verleend door verschillende humanitaire partners van de EU die in Armenië actief zijn. Met als doel om zo'n 25000 mensen te bereiken. De prioriteit is het bieden van bijstand: in contanten, onderdak, voedselzekerheid en levensonderhoud.
  • help kwetsbare mensen in Nagorno Karabach. Deze hulp zal worden verstrekt via de humanitaire partner van de EU International Committee of Red Cross. Met als doel om zo'n 60000 mensen te ondersteunen met voedsel, gezondheidszorg, onderdak en logistiek.

Meer weten? Lees verder voor uitgebreide informatie.

 

Blijf of de hoogte van hoe de EU wereldwijd humanitaire hulp verleent via deze speciale website.

Bijzonderheden

Datum publicatie
26 september 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland