Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel10 juli 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Mijn huisdier meenemen naar het buitenland?


Ga je binnenkort op vakantie naar een EU-land en wil je jouw huisdier meenemen? Dat kan. Reizen met een hond, kat of fret is gemakkelijk dankzij het EU- huisdierenpaspoort, dat je bij elke dierenarts kunt krijgen.

Microchip of tatoeage

Alle honden, katten en fretten moeten een paspoort hebben en ter identificatie voorzien zijn van een elektronische microchip of een duidelijk leesbare tatoeage, mits deze vóór juli 2011 is aangebracht. 

Hondsdolheid 

De dieren moeten zijn gevaccineerd tegen hondsdolheid en de gegevens moeten in hun huisdierenpaspoort vermeld zijn. De vaccinatie moet worden uitgevoerd na het inbrengen van de microchip of het aanbrengen van de tatoeage.

Lintworm

Honden die op reis worden meegenomen naar Finland, Ierland of Malta, moeten vóór vertrek door een dierenarts tegen lintworm behandeld zijn. De behandeling moet in het huisdierenpaspoort worden vermeld en de hond mag dan één tot vijf dagen na de behandeling reizen.

Groot-Brittannië

Let wel! Vanaf 1 januari 2021 zijn EU-huisdierenpaspoorten die zijn afgegeven in Groot-Brittannië niet meer geldig voor reizen met huisdieren van Groot-Brittannië naar een EU-land of Noord-Ierland.

Lees verder voor gedetailleerde info per land

Bijzonderheden

Datum publicatie
10 juli 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland