Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel6 december 2021Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Meer dan de helft van de ondervraagde Europeanen maakt zich zorgen over cyberaanvallen en cybercriminaliteit

Meer dan de helft  van de ondervraagde EU-burgers 56% (NL 79%) geeft aan zich zorgen te maken over cyberaanvallen en cybercriminaliteit, zoals diefstal of misbruik van persoonsgegevens, kwaadaardige software of phishing.

Dit blijkt uit een gepubliceerde Eurobarometer van de Europese Commissie over digitalisering. Dit is een Europese opiniepeiler met enquête-resultaten van respondenten uit de hele EU. De editie van vandaag is een special over digitale transformatie en online rechten.

  • Uit de barometer blijkt dat 95% EU (NL 96%) van de ondervraagden vindt dat kinderen in een online omgeving beschermd moeten worden.
  • Meer dan acht op de tien Europeanen (81%) vinden dat digitale tools en internet tegen 2030 belangrijk zullen zijn in hun leven. Van de Nederlandse ondervraagden is dat 95%.
  • In meer dan 14 EU-landen vinden negen op de tien respondenten het belangrijk vinden om dat iedereen, ook mensen met een beperking of die met uitsluiting worden bedreigd, moeten kunnen profiteren van gemakkelijk toegankelijke en gebruiksvriendelijke digitale overheidsdiensten. Vooral in Luxemburg, Ierland en Zweden (allen 97%), Cyprus, Finland en Nederland (allen 96%), en Griekenland en Malta (beide 95%).  Lees verder voor meer informatie.

De uitslag van het onderzoek wordt meegenomen in een EU-verklaring over gezamenlijke digitale principes en online rechten voor een succesvolle digitale transformatie in Europa.

Bijzonderheden

Datum publicatie
6 december 2021
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland