Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel9 februari 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Meer dan 500 miljoen EUR aan financieringsmogelijkheden voor start-ups in 2022

Er is meer dan 500 miljoen EUR beschikbaar aan onderzoeksfinanciering voor start-ups om o.a technologieën te ontwikkelen die zullen bijdragen aan de klimaatdoelen van de EU. Met als doel om de netto-uitstoot van broeikasgassen met 55 % te verminderen

Innoveren

De steun is ook bedoeld voor de opbouw van strategische autonomie op het gebied van kwantum-, ruimtevaart- en nieuwe medische technologieën. Vandaag heeft de Commissie het werkprogramma 2022 goedgekeurd van de Europese Innovatieraad (EIC). Hierdoor worden baanbrekende innovatoren in 2022 financieringsmogelijkheden ter waarde van meer dan 1,7 miljard EUR geboden om op te schalen en nieuwe markten te creëren, bijvoorbeeld op het gebied van kwantumcomputing, batterijen van de nieuwe generatie en gentherapie.

EIC, die in maart 2021 van start ging als een belangrijk nieuw initiatief in het kader van het EU-subsidieprogramma Horizon Europa, beschikt over een totale begroting van meer dan 10 miljard EUR voor de periode 2021-2027. Meer weten? Lees het volledige persbericht.

 

 

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
9 februari 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland