Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel6 februari 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Klimaatneutrale samenleving: de Commissie wil 90% minder uitstoot tegen 2040

Tegen 2050 zal de EU klimaatneutraal zijn. Om dat te bereiken, hebben de EU-landen zich ertoe verbonden om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55% te verminderen t.o.v.1990. Maar wat gebeurt er daarna?

Vandaag is de Europese Commissie met een nieuwe aanbeveling gekomen om de uitstoot van broeikasgassen met 90% te verminderen tegen 2040 vergeleken met 1990. Deze aanbeveling voor de EU-landen is gebaseerd op wetenschappelijke data en raadpleging van burgers, maatschappelijke organisaties en de particuliere sector in de EU.

Dit tussentijdse doel moet de Europese industrie, investeerders, burgers en regeringen het komende decennium helpen om op koers te blijven door beleidsontwikkeling voor een klimaatneutrale samenleving in 2050. Dat komt onze gezondheid ten goede en draagt o.a. bij aan een economie, die bestand is tegen crisissen zoals de energiecrisis.  

De volgende Commissie zal na de Europese verkiezingen van dit jaar met een definitief wetvoorstel komen voor het tussentijdse doel voor 2040. Meer weten? Lees het persbericht.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
6 februari 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland