Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel31 januari 2023Vertegenwoordiging in Nederland

InvestEU: Triodos Bank kan meer leningen voor sociaal ondernemerschap verstrekken door EU-steun

Triodos Bank kan 67 miljoen euro aan leningen verstrekken aan sociale ondernemers in Nederland, België, Spanje en Duitsland dankzij een garantieregeling  van het Europees Investeringsfonds (EIF), gesteund door het InvestEU-programma.

euro

Dankzij het partnerschap met het EIF kan Triodos Bank ondernemingen met een positieve sociale impact financieel ondersteunen die normaal gesproken moeilijker toegang krijgen tot normale bankfinanciering.

Lagere rente en zekerheidseisen

Sociale ondernemers kunnen door het InvestEU-programma profiteren van leningen tegen een verlaagd rentetarief met lagere zekerheidseisen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in financiering kunnen contact opnemen met hun lokale Triodos-contactpersoon voor meer informatie.

Dit is de derde samenwerking tussen het EIF en Triodos, die sinds 2018 samenwerken en zo honderden mkb'ers in de hele EU hebben geholpen.

Over het Europees Investeringsfonds

Het Europees Investeringsfonds (EIF) maakt deel uit van de Europese Investeringsbank (EIB). Het heeft als hoofddoel om Europese kleine, middelgrote en micro-ondernemingen te ondersteunen door ze aan toegang tot financiering te helpen. Het EIF ontwerpt en ontwikkelt durf- en groeikapitaal, garanties en instrumenten voor microfinanciering die speciaal gericht zijn op dit marktsegment. In die rol ondersteunt het EIF doelen van de EU op het gebied van innovatie, onderzoek en ontwikkeling, ondernemerschap, groei en werkgelegenheid.

Meer weten? Lees het volledige persbericht.

 

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
31 januari 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland