Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel17 december 2021Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Investeringen in Onderzoek &Ontwikkelingen blijven overeind in de groene -, ICT- en gezondheidssector

Ondanks het moeilijke algemene economische klimaat in 2020 hebben ondernemingen in de EU meer geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (O&O) in de sectoren gezondheid en ICT-diensten.

Investeringen in de EU
Investeringen in de EU

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde nieuwe editie van het EU-scorebord 2021 voor industriële O&O-investeringen. De EU blijft ook tot de koplopers behoren wat betreft hoogwaardige octrooien op het gebied van groene technologie en groene octrooien in energie-intensieve bedrijfstakken, hetgeen wijst op de transformatie van die bedrijfstakken naar klimaatneutraliteit.

De in de EU gevestigde ondernemingen hebben hun investeringen in O&O opgeschroefd in de sectoren gezondheid (10,3 %) en ICT-dienstverlening (7,2 %), zij het in een trager tempo dan ondernemingen in de VS en China. Voor het eerst in tien jaar zijn de totale investeringen van EU-ondernemingen in O&O echter afgenomen, voornamelijk als gevolg van de verslapping van O&O in de automobielsector en de lucht- en ruimtevaart- en defensiesector.  Meer weten? Lees het volledige persbericht.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
17 december 2021
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland