Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel10 maart 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Internationale donorconferentie voor de wederopbouw van Syrië en Turkije

Om de mensen in Turkije en Syrië te steunen na de verwoestende aardbevingen is er op 20 maart een internationale donorconferentie voor herstel en wederopbouw in Brussel. Deze wordt georganiseerd door de Europese Commissie en EU-voorzitter Zweden.

slachtoffer van de aardbeving

“Zes weken na de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië komen wij samen om de overlevenden van deze tragedie te steunen. Onze solidariteit blijft even sterk als in de eerste uren na de aardbeving. De mensen in Turkije en Syrië moeten weten dat wij voor de lange termijn achter hen staan. Ik nodig alle landen en alle donoren, openbaar en particulier, uit om bij te dragen en de herinnering aan de verloren levens en de heldenmoed van de eerste hulpverleners te eren, en vooral om samen te bouwen aan een betere toekomst voor de overlevenden”, aldus Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie

Toezeggingen die overeenkomen met de reikwijdte van de schade
De EU en de lidstaten zijn van plan om een aanzienlijke toezegging te doen voor verdere noodhulp, herstel en wederopbouw in zowel Turkije als in Syrië. De EU roept andere internationale partners en wereldwijde donoren op om in deze moeilijke omstandigheden solidair te zijn met de mensen in Turkije en Syrië door toezeggingen te doen die in overeenstemming zijn met de omvang en de reikwijdte van de schade. Meer weten? Ga naar de speciale website of lees het volledige persbericht.
 

Bijzonderheden

Datum publicatie
10 maart 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland