Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel9 februari 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Inspraakronde EU: burgers aan het woord over migratie en de rol van EU in de wereld tijdens Europese burgertop

Komend weekend vindt er in Maastricht een Europese burgertop plaats over de toekomst van Europa. Zo'n 200 burgers uit de hele EU zullen met aanbevelingen komen over migratie en de rol van de EU in de wereld.

Laat je stem horen als inwoner van de EU

De burgerpanel is onderdeel van een reeks burgerpanels n.a.v. het initiatief de Conferentie over de Toekomst van Europa. Daarbij gaan burgers met de Europese politici in gesprek gaan over het soort Europa waarin ze willen wonen o.b.v. diverse thema's.

Op 11-13 februari zullen de 200 burgers, van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden, de laatste hand leggen aan hun aanbevelingen voor de toekomst van Europa tijdens het burgerpanel. Deze keer is het thema. de EU in de wereld / migratie.

Defensie, handel, humanitaire hulp etc.
Naar verwachting gaan de aanbevelingen over de doelen en strategieën van de EU op het gebied van veiligheid, defensie, buitenlands en handelsbeleid, humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking, uitbreiding, en migratie.

Laatste sessie
Deze derde en laatste sessie van het panel wordt georganiseerd door het Europees Instituut voor Bestuurskunde en Studio Europa Maastricht, in Maastricht, Nederland. De ochtendsessies van het panel op vrijdag (11 februari) en zondag (13 februari) zullen live worden uitgezonden op het meertalige digitale platform van de conferentie. De livestream begint naar verwachting om 9.15 uur.

Ook online discussieplatform
Voor wie er niet bij kan zijn maar wel zijn of haar ideeën wil presenteren is er de mogelijkheid om dit online te doen via het digitale platform over uiteenlopende onderwerpen.

Bekijk hieronder ook het overzicht van de diverse inspraakmogelijkheden, die de EU biedt:

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
9 februari 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland