Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel25 maart 2022Vertegenwoordiging in Nederland

Inspraak: debat in het Europees Parlement over de voorstellen van burgers uit de hele EU

Op 25 en 26 maart is er een debat in het Europees Parlement over de toekomst van Europa. Dan worden de voorlopige voorstellen van burgers besproken, in een weekend vol uitwisselingen tussen werkgroepen. Dit is live te volgen via livestream.

Conferentie over de Toekomst van Europa

Tijdens het debat  i.v.m de Conferentie vover de Toekomst van Europa wordt voor het eerst gedebatteerd over voorlopige ontwerp-voorstellen die zijn opgesteld na de gedachtewisselingen van negen plenaire werkgroepen. Deze eerste ontwerpen, gegroepeerd per thema zoals: klimaat, migratie, gezondheid etc. zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de Europese burgerpanels, de input van de nationale burgerpanels en de ideeën die via het online portaal zijn verzameld.

Volg de sessies via de livestream.

Het initiatief De Conferentie over de Toekomst van Europa  is op 9 mei 2021 van start gegaan met als doel om van Europeanen te horen wat ze van Europa vinden en in wat voor soort Europa ze willen wonen. In de hele EU zijn er een reeks burgerdialogen met - panels geweest. Het is nog mogelijk om online mee te doen via het online portaal.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
25 maart 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland