Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel15 maart 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Inspraak: burgers in het Europarlement over het Europa waarin zij willen wonen

Afgelopen weekend was er in het Europees Parlement een debat over 88 aanbevelingen van burgers in Europa over de toekomst van Europa.

Conferentie over de toekomst van Europa

Dit naar aanleiding van de Conferentie over de toekomst van Europa. Deze  is op 9 mei 2021 van start gegaan met als doel om van Europeanen te horen wat ze van Europa vinden en in wat voor soort Europa ze willen wonen. In de hele EU zijn er een reeks burgerdialogen met - panels geweest.

Dit zijn de onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens de tweede zitting in het Europees Parlement:  de EU in de wereld / migratie en een sterkere economie, sociale rechtvaardigheid en banen / onderwijs, cultuur, jeugd en sport en digitale transformatie. Evenals de daarmee verband houdende aanbevelingen van de nationale burgerpanels.

Oekraïense parlementsleden, vertegenwoordigers van de vereniging PromoUkraina en vluchtelingen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten, namen het woord om hun standpunten kenbaar te maken tijdens het debat over "De EU in de wereld". De volgende plenaire vergaderingen en vergaderingen van de werkgroepen vinden plaats op 25 en 26 maart 2022.  Meer weten? Lees verder.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 maart 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland