Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel21 juni 2022Vertegenwoordiging in Nederland

Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!

Geef vorm aan Europa in de lokale politiek en sluit je aan bij een Europees netwerk van lokaal verkozen politici, dat zich richt op communicatie over de Europese Unie.

De twee vlaggen: Nederland en de EU
©EC

Het project "Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!" draait om het realiseren van een Europees netwerk van lokaal verkozen politici, dat zich richt op communicatie over de Europese Unie in een uniek bondgenootschap tussen de Europese en lokale bestuursstructuren.

Het project maakt het mogelijk voor lokale politici om samen te werken en om informatie over aan de EU gerelateerde onderwerpen te verspreiden op lokaal niveau die van belang is voor hun kiezers. Het helpt tevens de betrokkenheid te stimuleren en debatten aan te wakkeren over deze kwesties en de toekomst van Europa. Met als algemeen doel om de ontwikkkeling van een echte Europese publieke ruimte te ondersteunen.

De Europese Commissie nodigt lokale afgevaardigden uit om een aanvraag in te dienen om zich aan te sluiten bij het netwerk. Aanmelden kan via deze pagina.

Zodra iemand lid is kan hij of zij als lokale vertegenwoordiger in debat gaan met leden van het eigen kiesdistrict en/of lokale media over algemene politieke initiatieven en maatregelen die door de EU genomen zijn.

Communiceren over de EU op lokaal niveau is vooral belangrijk om het momentum vast te houden dat is gerealiseerd door de Conferentie over de Toekomst van Europa, waarbij burgers uit de hele EU hun voorstellen over de toekomst van EU hebben gepresenteerd.

Het project is opgezet in nauwe samenwerking met het Europees netwerk van regionale en lokale afgevaardigden.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
21 juni 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland