Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel15 juli 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Europese goedkeuring voor € 5,4 miljard aan overheidssteun voor gezamenlijk project over waterstoftechnologie van o.a. Nederland

Vijftien EU-landen waaronder Nederland hebben van de Europese Commissie toestemming  gekregen om € 5,4 miljard aan overheidsfinanciering  te verstrekken aan een gemeenschappelijk project dat gericht is op de productie en uitrol van waterstof.

Hydrogen strategy - The hydrogen fueling station of the Don Quichote project

Het project, 'IPCEI Hy2Tech' genaamd, werd gezamenlijk voorbereid en aangemeld door vijftien EU-landen: Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Tsjechië. De goedkeuring is op basis van de EU-staatssteunregels.

De ontwikkeling en uitrol van waterstof is goed voor de werkgelegenheid en groei in heel Europa. Daarnaast draagt het bij aan een overgang naar een klimaatneutraal Europa. Meer weten? Lees verder voor uitgebreide informatie.

 

De ontwikkeling en uitrol van waterstoftechnologie

 

Update 21 september 2022:  Europese goedkeuring voor 5,2 miljard EUR aan overheidssteun voor waterstofprojecten in Nederland en 12 andere EU-landen.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 juli 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland