Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel7 juli 2021

Europese Commissie presenteert ambitieus stappenplan voor duurzame financiering

De lat voor duurzame financiering moet hoger om de klimaatdoelen te helpen behalen. Er zijn aanzienlijke investeringen nodig. De Commissie is dan ook met een nieuwe strategie gekomen voor duurzame financiering.

De amsterdamse grachten van bovenaf
©EC

Duurzaamheid staat centraal in het herstel van de EU van de COVID-19-pandemie en de financiële sector zal een cruciale rol spelen om de klimaatdoelen van de Europese Green Deal te helpen behalen voor een klimaatneutraal Europa.

De strategie van vandaag omvat zes pakketten maatregelen:

1.    Het bestaande instrumentarium op het gebied van duurzame financiering uitbreiden om financiering voor de transitietoegankelijker te maken.

2.    De betrokkenheid van kleine en middelgrote ondernemingen (mkb) en consumenten vergroten door hun de juiste instrumenten en stimulansen te geven om toegang te krijgen tot financiering voor de transitie.

3.    De veerkracht van het economische en financiële stelsel tegen duurzaamheidsrisico's versterken.

4.    De bijdrage van de financiële sector aan duurzaamheid vergroten.

5.    De integriteit van het financiële stelsel van de EU waarborgen en toezien op de ordelijke overgang naar duurzaamheid.

6.    Internationale initiatieven en normen op het gebied van duurzame financiering ontwikkelen en de partnerlanden van de EU ondersteunen.


Meer weten? Lees het volledige persbericht.
 

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
7 juli 2021