Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel16 maart 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Europese Commissie in actie tegen schaarste van benodigde grondstoffen in EU

Kritische grondstoffen zijn onmisbaar voor een groot aantal strategische sectoren, waaronder de net-nul-industrie, de digitale industrie, de lucht- en ruimtevaart en de defensiesector.

grondstoffen

Vandaag stelt de Commissie een uitgebreide reeks maatregelen voor om de toegang van de EU tot een veilige, gediversifieerde, betaalbare en duurzame bevoorrading met kritieke grondstoffen te garanderen.

"Van zonnepanelen, warmtepompen, elektrische auto's, chips, geneesmiddelen, munitie: grondstoffen zijn essentieel voor technologieën en producten van strategisch belang. De vraag naar deze kostbare en schaarse grondstoffen neemt sterk toe, wat heeft geleid tot een wereldwijde race om het nieuwe gas en de nieuwe olie in het hart van onze economie. Met dit voorstel verhoogt de EU haar inspanningen op het gebied van winning, raffinage, recycling en diversificatie om een veilige en duurzame toegang tot kritieke grondstoffen te waarborgen", aldus Breton, EU-commissaris Europese eengemaakte markt. Meer weten? Lees verder.

 

Update: 13/11/2023 De Europese Commissie verwelkomt het Europees akkoord.

Bijzonderheden

Datum publicatie
16 maart 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland