Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel1 september 2021Leestijd: 1 min

Europees Jaar van de spoorwegen: de Connecting Europe Express verlaat het station

De 'Connecting Europe Express', een speciale trein in het kader van het Europees Jaar van de spoorwegen 2021, vertrekt op 2 september uit het station van Lissabon.

Connecting  Europe Express komt naar Nederland
EC

Tijdens zijn vijf weken durende reis stopt de trein in meer dan 100 steden waaronder Amsterdam en Rotterdam. De trein vertrekt vanuit Lissabon en komt op 7 oktober aan in Parijs. Hij maakt onder meer een tussenstop in Ljubljana, en verbindt zo symbolisch het Portugese, Sloveense en Franse voorzitterschap van de Raad van de EU.

Het idee achter het Europees Jaar van de spoorwegen is om iedereen te stimuleren om vaker de trein te nemen en duurzamer te reizen. Bij elk station dat de Connecting Europe Express dit jaar  aandoet zullen er activiteiten zijn voor het publiek zoals o.a een tentoonstelling. Bekijk de speciale website voor meer informatie.

 “De trein heeft vorm gegeven aan onze rijke, gemeenschappelijke geschiedenis. Het spoor is echter ook de toekomst van Europa: het helpt ons om de klimaatverandering te beperken en het economisch herstel na de pandemie te stimuleren, en zet ons op weg naar koolstofneutraal vervoer. In de komende weken wordt de Connecting Europe Express een rijdende conferentie, laboratorium en forum voor een publiek debat over de vraag hoe het spoor zowel voor passagiers als ondernemingen de vervoerswijze van hun keuze kan worden. Geef ons een warm onthaal als we stoppen in een station bij u in de buurt", aldus Adina Vălean, Europees commissaris voor Vervoer.

Meer weten? Lees het volledige persbericht of bekijk de speciale website voor evenementen.

Bijzonderheden

Datum publicatie
1 september 2021