Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel15 november 2021Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Europeanen in gesprek: online discussie in 24 talen!

De burgerpanels zijn in november in de tweede versnelling gegaan: twee panels van elk ongeveer 200 Europeanen hebben begin november online in 24 talen over de toekomst van Europa gesproken. Een wereldpremière – en een waar succes!!

Conference on the Future of Europe: European Citizens' Panel (Strasbourg, 15-17/10/2021)

De deelnemers vonden het erg geslaagd. Veel panelleden waren dankbaar deel uit te maken van het brede initiatief en onder de indruk van het technisch complexe evenement. 94% van de deelnemers aan het tweede panel gaf aan ‘(zeer) tevreden’ te zijn met ‘de resultaten tot dusver’.

Burgers uit alle lagen van de bevolking, uit alle EU-lidstaten, willekeurig geselecteerd, hebben ruim twee dagen uiteenlopende ideeën besproken. Zo moesten zij komen tot een eerste opzet voor de slotaanbevelingen, die in de plenaire vergadering van de Conferentie zullen worden vastgesteld. De Europese instellingen zullen vervolgens met deze aanbevelingen aan de slag gaan.

Van 5 tot 7 november spraken ongeveer 200 Europeanen over onderwerpen rond werken in Europa, een economie voor de toekomst, een rechtvaardige samenleving, leren in Europa en een ethische en veilige digitale toekomst. Van 12 tot 14 november spraken ongeveer 200 andere burgers over onderwerpen als democratie/waarden, de rechtsstaat en veiligheid.

Komende burgerpanels over de toekomst van Europa
In de laatste twee weekends van november zullen panel 3 (klimaatverandering/milieu, gezondheid - 19-21 november) en panel 4 (de EU in de wereld/migratie - 26-28 november) online bijeenkomen. De plenaire onderdelen van de panelsessies zullen op vrijdag- en zondagmiddag live worden uitgezonden op het meertalige online platform.

Sluit je aan!
Europeanen kunnen op het platform nog steeds in alle EU-talen hun ideeën delen over de toekomst van het beleid en de activiteiten van de EU. Deze ideeën vormen de basis van de panelgesprekken en van de discussies in de plenaire vergadering van de Conferentie. Sluit je aan bij de ca. 4 miljoen Europeanen die het platform over de toekomst van Europa al hebben bezocht en de ca. 35 400 actieve deelnemers, doe mee met het initiatief en druk je stempel op de toekomst van Europa, jouw toekomst!

Laat je stem horen!

Bezoek de speciale website voor de burgerraadpleging #TheFutureIsYours

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 november 2021
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland