Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel16 januari 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Drie nieuwe culturele hoofdsteden van Europa 2024

Bad Ischl (Oostenrijk), Bodø (Noorwegen, EVA/EER-land) en Tartu (Estland) zijn dit jaar de drie Culturele hoofdsteden van Europa. Ze kwamen als winnaar uit de bus na een Europese wedstrijd.

Bad Ischl, Bodø en Tartu
Titel: Culturele Hoofdsteden van Europa in 2024 Instelling: Wikimedia Commons via EuropanaBen je van plan om een Europese stad te bezoeken en ben je een liefhebber van cultuur? Dan is het wellicht een tip voor een trip naar een Culturele hoofdstad van Europa 2024.

Het hele jaar door zullen er culturele evenementen, tentoonstellingen en optredens plaatsvinden om de rijkdom en diversiteit van de Europese culturen die de Europeanen delen te vieren. Meer over de activiteiten

Achtergrond

De Europese Commissie is in de jaren tachtig met het initiatief gestart voor de Europese culturele hoofdsteden. Daarbij draait het niet alleen om samen de culturele rijkdom en verscheidenheid in Europa te vieren. Het gaat ook om cultuur als aanjager voor meer creativiteit, sociale samenhang, groei en werk. Centraal staan: de historische waarde, het culturele leven en het artistieke erfgoed van verschillende steden en regio's.Bekijk ook: een blog over de drie steden  via  Europana, de Europese online bieb.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
16 januari 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland