Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel16 april 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

DiscoverEU: scholieren maken kans op gratis Interrail Passen om door de EU te reizen

Er zijn weer 35,500 gratis Interrail-tickets beschikbaar voor scholieren die op Europees avontuur willen gaan dankzij het EU-initiatief DiscoverEU.

 Marquis of Pombal Square
Marquis of Pombal Square in Lissabon


Dit initiatief is een onderdeel van het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. Door gratis te reizen in de EU kunnen jongeren diverse Europese culturen ontdekken, nieuwe vriendschappen maken en vreemde talen te leren.

Maximaal 30 dagen in Europa reizen

Om een reispas te winnen kunnen jongeren, die tussen 1 juli 2005 en 30 juni 2006 geboren zijn, zich aanmelden op de Europese jongerensite. Na aanmelding moeten ze vijf algemene quizvragen beantwoorden over de EU  en over de jongereninitiatieven van de EU. Daarna volgt een schiftingsvraag. Succesvolle kandidaten krijgen een gratis treinpas om tussen 1 juli 2024 en 30 september 2025 maximaal 30 dagen in Europa te reizen.

Scholieren moeten zich uiterlijk 30 april voor 12.00 uur aanmelden.

Ook een Europese jongerenkaart voor korting

Wie een reispas in de wacht sleept kan maximaal 30 dagen door Europe reizen en krijgt ook nog een DiscoverEU-kortingskaart. De houders van deze nieuwe kaart kunnen profiteren van de vele kortingen bij bezoeken en activiteiten op het gebied van: cultuur, leren, natuur, sport, lokaal vervoer, accommodatie, eten enz. De kaart blijft een jaar geldig na activatie. Bekijk de speciale website voor meer informatie of het volledige persbericht.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
16 april 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland