Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel24 september 2021Leestijd: 1 min

De Europese Commissie viert de Europese Dag van de Talen

Op zondag 26 september organiseert de Europese Commissie meer dan 70 evenementen in heel Europa. Meertalige onlinequizzen, radiowedstrijden, vertaalworkshops en taalbeurzen, reizende boekententoonstellingen voor een breed publiek…

Op maandag 27 september opent commissaris Mariya Gabriel een conferentie over talen in de Europese onderwijsruimte. Hierover zei ze zelf:"De Europese Dag van de Talen laat zien dat Europa meertaligheid hoog in het vaandel heeft. […] De Europese Commissie en het Erasmus+-programma steunen innovatie en zetten hoog in op het onderwijs en het leren van talen ".

Commissaris Johannes Hahn (Begroting) zei hierover: "De Europese Dag van de Talen doet ons stil staan bij de taalkundige en culturele verscheidenheid in de Europese Unie en daarbuiten. [..] Kennis van elkaars talen brengt ons dichter bij elkaar. En daar waar onze eigen talenkennis niet volstaat, is er vertaling! Doe mee aan de live en online evenementen in de hele Europese Unie en ontdek meertaligheid en vertaling."

Sinds half september loopt op sociale media een #EDLangs-campagne in de 24 officiële talen van de EU, met specifieke woorden gekoppeld aan het motto van de Conferentie over de toekomst van Europa "Laat van je horen!".

Achtergrond

Tussen 2014 en 2020 heeft het Erasmus+-programma bijna 20.000 projecten voor het leren van talen ondersteund.

Sinds de start 15 jaar geleden, hebben meer dan 800 .000 docenten het eTwinning-platform gebruikt om samen te werken met collega's en klassen in andere landen.

Bijzonderheden

Datum publicatie
24 september 2021