Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel11 februari 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

De Europese burgertop in Maastricht is geopend door EU-commissaris Šuica

Vanochtend is de Europese burgertop over de toekomst van Europa van start gegaan in Maastricht. De top die nog t/m zondag duurt, was geopend door EU-commissaris Šuica, Democratie en Demografie.

Tijdens het Europese burgerpanel in Maastricht
Het Europese burgerpanel in volle gang
Foto geleverd door Studio Europa Maastricht

Zo'n 200 burgers uit de hele EU zullen in gesprek gaan met Europese politici en hun visies presenteren over veiligheid, defensie, buitenlands en handelsbeleid, humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking, uitbreiding, en migratie in de EU.

EU-commissaris Suica, portefeuille Democratie en Demografie

 

“Dit is de eerste keer dat we dit op deze schaal doen. Er is ruimte voor verbetering. Maar als ik kijk naar het enthousiasme van de deelnemers – hun toewijding en de kwaliteit van hun bijdrages - dan zeg ik dat de verwachtingen overtroffen zijn”, Šuica, EU-commissaris en vicevoorzitter Europese Commissie.

Dit event is de laatste in reeks debatten waarbij burgers in de Europese steden mee konden praten over het soort Europa waarin ze willen leven. Deze top wordt gestreamd. De volgende stream is zondag 10:00-14:00 via deze link: https://multimedia.europarl.europa.eu/webstreaming/conference-on-future-of-europe-european-citizen-s-panels-panel-4-eu-in-world-and-migration_20220213-1000-SPECIAL-OTHER

 

Europese burgers in dialoog
Burgers over de toekomst van Europa in Maastricht
Foto met dank aan Studio Europa Maastricht

 

Diverse inspraakmogelijkheden EU

Overigens kan iedereen ook via het online discussieplatform hun ideeën over de toekomst van Europa delen. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden om inspraak te hebben:

Bijzonderheden

Datum publicatie
11 februari 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland