Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel2 maart 2022Vertegenwoordiging in Nederland

De Commissie is met richtsnoeren gekomen voor begrotingsbeleid 2023

De Europese Commissie is vandaag met voorlopige richtsnoeren gekomen voor het begrotingsbeleid van de EU-landen in 2023.

“Dit zijn uitdagende tijden voor de Europese economie en voor onze werkende bevolking. Nadat de EU doortastend heeft gereageerd op de pandemie, staan we voor nieuwe onzekerheid door de barbaarse agressie in Oekraïne in combinatie met bestaande uitdagingen zoals de inflatie en de hoge energieprijzen. Onze sancties zullen onvermijdelijk ook negatieve gevolgen hebben voor de economie. Maar het verdedigen van de democratie en de vrede is die prijs waard. In de afgelopen jaren hebben we onze economische veerkracht al versterkt, nu moeten we op koers blijven, de eenheid bewaren en zorgen voor een sterke coördinatie van ons begrotingsbeleid. Dit is essentieel om in de huidige onstabiele geopolitieke omgeving een stabiel en duurzaam groeitraject te blijven volgen", aldus Valdis Dombrovskis, uitvoerend vicevoorzitter voor een economie die werkt voor de mensen.


In de voorlopige richtsnoeren staan de hoofdbeginselen waarop de Commissie zich baseert bij de beoordeling van de stabiliteits- en convergentieprogramma's van de lidstaten. Er wordt ook een overzicht gegeven van de stand van zaken bij de evaluatie van de economische governance.

 

Meer weten? Lees het volledige persbericht.

Bijzonderheden

Datum publicatie
2 maart 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland