Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel19 oktober 2021Leestijd: 1 min

De Commissie heeft vandaag een herziening van het economisch bestuur van de EU gelanceerd

De discussie over tekorten en schulden van de EU-landen, over economische verschillen en ongelijkheden en over de behoefte aan investeringen, is opnieuw geopend.

Symbolic - Employment, growth and investment

Valdis Dombrovskis, uitvoerend vicevoorzitter voor een economie die werkt voor de mensen:

"Europa is nu, na de turbulentie van de pandemie, in rustiger vaarwater gekomen. Dankzij onze gecoördineerde en assertieve respons hebben we de verwachtingen voor de groei zelfs overtroffen. Maar de crisis heeft ook een aantal uitdagingen op scherp gesteld: hogere tekorten en schulden, grotere verschillen en ongelijkheden en de behoefte aan meer investeringen. We hebben regels nodig voor een economische governance waarmee die uitdagingen kunnen worden aangepakt. Daarom openen we vandaag een publiek debat. Wij willen standpunten en ideeën horen, en streven naar consensus en betrokkenheid met het oog op een doeltreffend economisch toezicht. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze samenlevingen en economieën duurzamer, eerlijker en concurrerender worden en klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst."

De Commissie wil tegen het einde van het jaar alle bijdragen aan het debat verzamelen, om vervolgens ruim vóór 2023 wijzigingen aan het kader voor economisch bestuur voor te stellen. In het eerste kwartaal van 2022 zal de Commissie eerst nog richtsnoeren verstrekken voor het begrotingsbeleid voor de komende periode.

Meer weten? Lees het volledige persbericht of surf naar het online raadplegingsplatform.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
19 oktober 2021