Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel20 december 2023Vertegenwoordiging in Nederland

Consumenten beschermen: PayPal zal algemene voorwaarden aanpassen om volledig te voldoen aan de EU-consumentenregels

PayPal heeft toegezegd dat het zijn de algemene voorwaarden transparanter en begrijpelijker zal maken voor consumenten. Dit is het resultaat van een dialoog met de Europese Commissie en de nationale consumentenautoriteiten.

winkelende dames


Volgens de EU-regels moeten standaard contractvoorwaarden eerlijk zijn. Ook moeten deze in duidelijke en begrijpelijke taal zijn opgesteld. PayPal heeft toegezegd dat het de voorwaarden zal verbeteren door onder andere:

  • bepalingen te schrappen, die consumenten verplichten om de naleving van de wet te controleren (bijvoorbeeld door formuleringen als 'voor zover wettelijk is toegestaan');
  • duidelijk te maken dat consumenten niet aansprakelijk zijn voor schade die niet door hun schuld veroorzaakt is of die niet te voorzien was;
  •  ervoor zorgen dat consumenten begrijpen dat ze in geval van een geschil een beroep kunnen doen op de wetten in het land waar ze wonen. Meer over alle veranderingen.


De gebruikers van PayPal worden over de wijzigingen geinformeerd op 21 februari 2024 via een Policy Update. De wijzigingen gaan in vanaf 28 mei 2024. Met deze wijzigingen zullen de handelspraktijken van PayPal voldoen aan de eisen van de Europese consumentenwetgeving.
 

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
20 december 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland