Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel26 oktober 2021Leestijd: 1 min

Commissie investeert 1,5 miljard euro in innovatieve projecten voor schone technologie

Er kunnen weer voorstellen worden ingediend voor grootschalige innovatieprojecten via het Innovatiefonds. De tweede ronde is gestart.

The Hallerbos 

Het Innovatiefonds is een van de grootste programma's ter wereld voor de demonstratie van innovatieve koolstofarme technologieën, gefinancierd met inkomsten uit de veiling van emissierechten uit het emissiehandelssysteem van de EU. Het Innovatiefonds zal met zijn budget van 1,5 miljard euro baanbrekende technologieën voor hernieuwbare energie, energie-intensieve industrieën, energieopslag, en de afvang, het gebruik en de opslag van koolstof financieren.

Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Commissie: “Het Innovatiefonds draagt bij tot het opschalen van de nodige technische oplossingen voor de groene transitie. Met deze oproep steunen wij innovatieve projecten door deze in een stroomversnelling te brengen, en zorgen wij ervoor dat ze zo snel mogelijk op de markt worden gebracht. Deze investering draagt bij tot het koolstofvrij maken van de Europese economie en effent de weg voor klimaatneutraliteit in 2050. Bovendien wordt de technologische voortrekkersrol van Europa op wereldniveau zo versterkt.”

Meer weten? Lees het volledige persbericht of bezoek het financierings-en aanbestedingsportaal.

Bijzonderheden

Datum publicatie
26 oktober 2021