Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel15 april 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Amsterdams volkstuinproject dat iedereen samenbrengt wint Europese prijs

Set Communitygardens, een groene ontmoetingsplek uit IJburg voor alle leeftijden en nationaliteiten heeft een Nieuwe Europese Bauhaus prijs gewonnen. Dat heeft de Europese Commissie in Brussel recent bekend gemaakt.


Het project uit Amsterdam won de prijs in de categorie: Het gevoel versterken van ergens thuis zijn. Set Communitygardens verbindt generaties uit diverse sociaal-culturele achtergronden met elkaar via een tuin en ontmoetingscentrum i.v.m. de stedelijke permacultuur.

Met de Nieuwe Europese Bauhaus-prijzen beloont de Europese Commissie projecten die gericht zijn op: duurzaamheid, inclusiviteit en een mooie leefomgeving. Dit om te laten zien hoe de overgang naar een klimaatneutrale samenleving een verrijking kan zijn voor levens en buurten.

Het project is een van de 20 winnaars uit de hele EU. Iedere winnaar ontvangt een geldprijs van maximaal € 30.000. Met als doel om alle projecten te steunen bij doorontwikkeling of uitrollen in de EU. Meer weten over de andere winnaars? Bekijk het volledige persbericht.

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 april 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland