Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel15 september 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

413 miljoen voor ondersteuning kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt en voedselhulp

Nederland krijgt de komende jaren ruim € 400 miljoen uit het Europees Sociaal Fonds voor de ondersteuning van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie en het tegengaan van armoede. De Commissie heeft het programma van Nederland goedgekeurd.

Betere kansen op een baan

De subsidies van het Europees Sociaal Fonds zijn onder meer bedoeld voor om- en bijscholing van werkenden en om mensen met een uitkering aan een baan te helpen of te ondersteunen richting werk. Een groot deel, € 270 miljoen in totaal, gaat naar gemeenten in de 35 arbeidsmarktregio’s en naar sectorfondsen.

In veel sectoren kampen werkgevers met toenemende personeelstekorten, waardoor bedrijven niet op volle kracht kunnen draaien. Toch staan er nog veel mensen langs de kant die graag aan de slag willen en kunnen bijdragen. Zij krijgen ondersteuning vanuit gemeenten om richting een baan te gaan. Werkenden krijgen vanuit sectorfondsen waar nodig middelen voor bijscholing en andere ondersteuning, bijvoorbeeld begeleiding naar (ander) werk. Lees verder het volledige persbericht op de website van Rijksoverheid.nl

Bron: Rijksoverheid.nl

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 september 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland