Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel12 oktober 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

2023 wordt het Europees Jaar van de Vaardigheden

Volgend jaar wordt het Europees Jaar van de Vaardigheden. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt.

Vaardigheden ontwikkelen

Dit omdat meer dan driekwart van de bedrijven in de EU moeite hebben om personeel met de nodige skills te vinden. Van IT-technici of luchthavenmedewerkers tot verpleegsters. Iedereen kan worden ingezet wat het opleidingsniveau ook is. Daarvoor is het wel nodig om meer te investeren in opleiding en bijscholing.

Kansen om volop mee te kunnen doen

De overgang nar een groenere en digitale samenleving biedt nieuwe economische kansen voor inwoners van de EU. Met de juiste vaardigheden kunnen mensen met succes meegaan met de veranderingen op de arbeidsmarkt en volop meedoen aan de samenleving en de democratie.


Nederland zoekt ICT specialisten

Dat geldt ook voor Nederland, dat tot de top vijf van EU- landen behoort wat betreft het aandeel van ICT-specialisten als percentage van de beroepsbevolking. Ook Nederland heeft veel meer ICT-specialisten nodig om koploper in de digitale transitie te blijven.

Tijdens het Europees Jaar van de Vaardigheden zal de Europese Commissie meer efficiënte en inclusieve financiële steun voor om- en bijscholing en opleidingen verlenen, zodat talentrijke mensen hun kwaliteiten volledig kunnen ontwikkelen.  Lees verder om meer te weten te komen over alle initiatieven.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
12 oktober 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland