Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel9 juni 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

20 miljoen aan EU-steun beschikbaar voor start-ups in Oekraïne

Om de Oekraïense innovatiegemeenschap te ondersteunen heeft de Europese Commissie een ambitieuze actie van 20 miljoen euro aan financiering gelanceerd. Gezien de situatie, is het belangrijk om de economische capaciteit te behouden.

Wij steunen Oekraine

Daarbij gaat het om rechtstreekse financiële steun aan ten minste 200 Oekraïense 'deep tech'-start-ups van maximaal 60 000 euro ieder. Dit wordt mogelijk  door een gerichte wijziging van het werkprogramma van de Europese Innovatieraad voor 2022.

Daarnaast zal de Europese Innovatieraad niet-financiële ondersteuning bieden, zoals bedrijfsadviesdiensten en matchmaking. Dit zal de interactie van Oekraïense innovatoren met het Europese innovatie-ecosysteem verbeteren en hen helpen nieuwe markten te betreden en te profiteren van de Europese financieringsinstrumenten.

Achtergrond
Vóór de Russische invasie had Oekraïne een levendige gemeenschap van technologische start-ups, met meer dan 1600 startende ondernemingen. Deze nieuwe actie heeft tot doel om de al geboekte vooruitgang veilig te stellen, de banden met het Europese innovatie-ecosysteem te versterken en ervoor te zorgen dat Oekraïense start-ups zich in een goede positie bevinden om een doorslaggevende rol te spelen bij het herstel van de Oekraïense economie.

Meer weten? Lees het volledige persbericht.

Bijzonderheden

Datum publicatie
9 juni 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland