Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie

Ingezonden brieven van EU-commissarissen

Op deze pagina kun je diverse (ingezonden) artikelen lezen van EU-commissarissen in de Nederlandse media.

Visit of Helena Dalli, European Commissioner, to Australia
Op 17 mei is het internationale dag tegen homofobie, transfobie, bifobie en interseksefobie (IDAHOT).
Eurocommissaris Janez Lenarčič
Wereldwijd zijn oorlogen inmiddels de belangrijkste oorzaak van humanitaire noodsituaties. Deze slepen ze steeds langer voort en worden complexer. We moeten meer humanitaire hulp geven, maar Europa moet dit niet alleen doen. Ook andere mondiale spelers, zoals China en Rusland, moeten meer doen.
Iliana Ivanova, EU-commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd
Vandaag, op de Internationale Dag van het Onderwijs (24 januari), denken we na over de cruciale rol van onderwijs en opleiding bij het verbeteren van de Europese economie en samenleving. Onderwijs versterkt mensen — met name jongeren — en maakt hun actieve en geïnformeerde deelname in de...
Stemmen

Russische inmenging, cyberaanvallen, intrusieve spyware en druk op de media en het maatschappelijk middenveld zijn slechts enkele voorbeelden van druk op onze democratieën. De Commissie is met een pakket aan maatregelen gekomen om de democratie te verdedigen.

Participation of Helena Dalli, European Commissioner for Equality, in the EuroPride Valetta 2023

In de zomermaanden komen mensen over de hele wereld samen voor Pride-vieringen in hun landen, steden en dorpen. Dit biedt ons de kans na te denken over de gelijkheidsstatus van lhbtiq-personen en hoe we de situatie kunnen verbeteren.

Press conference by Věra Jourová, Vice-President of the European Commission, and Helena Dalli, European Commissioner, on the European disability card

Het is een van de grootste voordelen van de EU, het vrije verkeer. Hierdoor kunnen we onze horizon verruimen, gemakkelijk de trein naar het buitenland nemen, andere culturen ontdekken, een opleiding elders volgen of in een ander EU-land gaan wonen. Dat geldt helaas niet voor alle Europeanen.

Press briefing by Mariya Gabriel, European Commissioner, on guidelines on Tackling disinformation and promoting digital literacy

Het zijn turbulente tijden: eerst corona, daarna oorlog op ons continent, gevolgd door een energiecrisis die onze samenleving en economie onder enorme druk zet.Tijden van crisis bevorderen vaak innovatie en creativiteit. Een voorbeeld hiervan is onderwijstechnologie (EdTech)...

Visit of Mariya Gabriel, European Commissioner, to Czechia
Vandaag kondigen we aan dat 16 bestaande allianties van Europese universiteiten steun van het Erasmus+-programma blijven ontvangen. Zij hebben hun samenwerking uitgebreid met een dertigtal nieuwe hogeronderwijsinstellingen uit alle delen van Europa, vooral buiten de hoofdsteden in diverse regio's.
Visit of Mariya Gabriel, European Commissioner, to Italy

Momenteel is er in de wereld een geopolitieke energiecrisis en de aanvoer van grondstoffen is onstabiel. Bovendien hebben 't toenemende effect van menselijke activiteit op het klimaat en het ecosysteem van de aarde ons op een existentieel omslagpunt gebracht. Een nieuwe innovatiegolf is nodig.

De EU heeft duidelijk gemaakt dat haar toekomstige ontwikkelingshulp aan Afghanistan zal afhangen van de normen over mensenrechten, met inbegrip van de rechten van vrouwen en meisjes.