Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie

Buitenlandervaring

Ben je van plan om naar het buitenland te gaan voor bijvoorbeeld een studie, stage, (vrijwilligers)werk of een uitwisseling? De Commissie biedt een aantal mogelijkheden en middelen die jou op weg kunnen helpen.

Erasmus+

Traineeships

De meeste EU-instellingen bieden ook traineeships voor afgestudeerden aan. Deze zijn geschikt voor wie internationale ervaring wil opdoen en mee wil werken aan actuele maatschappelijke onderwerpen als klimaatverandering en mensenrechten. Bij de Europese Commissie kun je voor vijf maanden stage lopen als Blue Book Trainee. Meer informatie of aanmelden?

Europees Solidariteitskorps

Het Europees Solidariteitskorps is een EU-financieringsprogramma voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Het biedt de kans om vrijwilligerswerk te doen bij een solidariteitsproject of om er zelf een op te zetten. Daarbij gaat het om projecten gericht op gemeenschapsopbouw.

DiscoverEU

Informatiepunt in Nederland voor buitenlandervaring

Eurodesk is een Europees informatiepunt  voor jongeren. Je kunt er terecht met vragen over buitenlandervaring o.a. stage/studie, uitwisselingen, vrijwilligerswerk en (vakantie)werk in Europa. Eurodesk geeft ook informatie over diverse Europese financieringsprogramma’s zoals de Erasmusbeurs of DiscoverEU.

Europass: het Europese model cv

Als je in het buitenland aan de slag wil gaan, heb je o.a. een cv nodig in de taal van het land van je bestemming. Met de Europass wordt solliciteren in het buitenland een stuk gemakkelijker.  De Europass is namelijk een hulpmiddel, waarmee je jouw vaardigheden, talenten en diploma´s kunt laten zien. Het omvat o.a. een  Europass cv,  dat is een Europees model CV die je in de hele EU kunt gebruiken. Voor meer vragen kun je terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

 

Aanvullende links

Ben je op zoek naar een Europees avontuur en wil je weten welke mogelijkheden de EU biedt? Bekijk de brochure Go Europe!